Facebook Toestaan Niet toestaan

Bennekom wint in Groesbeek

25 maart 2023 23:15

Uit in Groesbeek nam Bennekom het op ‘De Heikant’ op tegen voormalig grootmacht Achilles’29, tegenwoordig hekkensluiter in de eerste klasse D.
Toch had Bennekom nog wel wat goed te maken na het uitermate teleurstellende gelijkspel thuis tegen de Groesbekers eerder deze competitie.

Bij een harde wind en af en toe een maartse bui liet Bennekom niet veel zien in de eerste helft, met alleen een schot van Marlon Versteeg maar ook enkele gevaarlijke momenten voor goalie Christiaan de Haan.

Toch was het Bennekom dat voor rust de leiding nam toen Niels Koenderink op 20 meter van de goal de bal voor zijn linker voet kreeg en gedecideerd afdrukte ((0-1 ‘40).
Bennekom verzuimde daarna via opnieuw Koenderink de 0-2 binnen te werken waarna ook de Groesbekers vlak voor rust nog een goede kans kregen.

Na rust was het Achilles dat aanvankelijk de overhand hand had maar opnieuw was het Bennekom dat scoorde. Uit een corner van Fabian Beukhof kopte Mike Jansen gedecideerd de 0-2 binnen (‘67).

Joel Beukhof had toen al geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Wessel van Silfhout waarna in de 74e minuut ook Vigo Koeleman en Roy de Graaf binnen de lijnen kwamen, voor de moegestreden Jeffrey Rutgers en Niels Koenderink.
In de 81e minuut was het vervolgens opnieuw raak; Vigo Koeleman knalde overtuigend de 0-3 binnen nadat eerst Judah Berefo goalie Kanters op zijn weg vond.
Bennekom had inmiddels de smaak te pakken en binnen een minuut was het dan ook opnieuw raak. Marlon Versteeg knalde van dichtbij de 0-4 binnen waarna ook Robin Meurs nog binnen de lijnen verscheen, als vervanger voor Maurice Kuppens.

Al met al uiteindelijk een verdiende overwinning  voor Bennekom waarna voor de Rood Witten nu 2 vrije weekenden wachten en op 15 april thuis de competitie wordt voortgezet tegen Almkerk. Een ploeg waartegen Bennekom ook graag revanche zou nemen na de smadelijke uit nederlaag eerder deze competitie.