Nieuws

 

Marcel van Kooten nieuwe jeugdkeeperstrainer

12 juli 20:45  Hierbij even een berichtje aan het eind van het seizoen van de nieuwe jeugd keeperstrainer/coördinator Marcel van Kooten. 'Zoals reeds eerder op de website vermeld ben ik 55 jaar jong, getrouwd, vader van een dochter en een zoon en opa van twee klein zoons. In het dagelijks leven ben ik Arbo- en Milieucoördinator bij de firma Greif in Vreeland (leverancier van industriële verpakkingen); daar zorg ik voor de veiligheid van de medewerkers. Ik ben werkzaam geweest als jeugd keeperstrainer/coördinator bij GVVV en SDVB. En ben ook nog steeds werkzaam als keeperstrainer bij Keepersschool Midden Nederland. Nu bij vv Bennekom, waar ik nu al een paar weken heb meegelopen met Rob Jager om de mensen en de keepers te leren kennen. Ik hoef dit niet allemaal alleen te gaan doen en ik ben er dan ook blij mee dat Bas van den Brink bereid is gevonden om met mij samen de jeugdkeepers op maandagavond te gaan trainen. Ik kijk ik er met veel plezier naar uit om met Bas te mogen gaan samenwerken; Bas welkom! Wij hopen dat we - nu we met twee keepertrainers zijn - meerdere keepers bij die training krijgen. Zij kunnen zich bij mij aanmelden (06-30456827) of per e-mail: marcelvkooten@hotmail.com. Of kom kijken op een trainingsavond. We gaan trainen op maandag- en woensdagavond. Maandagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur (selectie keepers) en op woensdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur (breedtesport). We beginnen op maandag 23-08-2021 voor de selectiekeepers en op woensdag 01-09-2021 voor de breedtesport; op welk veld krijgen jullie nog te horen van mij.​' Indeling maandagavond selectie: 18.30 uur tot 19.30 uur: JO11 t/m JO15 + MO15 (JO11: Laurens Keijzer, Noud Bosdijk, Dean Gerritsen) (JO12: Vigo Bongers, Floris de Vries, Quinn Mulder) (JO13: Daniel van Steenbergen, Jasper van Steenbergen) (JO14: Olof van Asselt) (JO15: Stach Rodeiczer, Collin Meerveld, Imme Hasselaar) (MO13 + Lynn Strobosch) 19.30 tot 20.30 uur: (JO16: Teun Hamstra, Gilvan de Graca, Giel Bosveld) (JO17: Stan van de Brink, Thijs van Beek) (JO19: Tristan Moon, Koen van de Brink, Roy Achterberg) (MO19: Esther van Teijlingen, VR1+ VR2) Indeling woensdagavond breedtesport: 18.30 tot 19.10 uur JO11 + JO12 + JO13 19.10 tot 19.50 uur JO14 + JO15 + JO16 19.50 tot 20.30 uur JO17 + JO19. Ik hoop jullie op de trainingsavonden allemaal te mogen ontmoeten. En ik wens jullie allemaal een fijne vakantie toe.


VV Bennekom partnerclub van Vitesse

11 juli 11:00  Afgelopen dinsdag 6 juli hebben VV Bennekom en Vitesse op Papendal een overeenkomst ondertekend die de basis legt voor nauwere samenwerking tussen de twee clubs. Hier ging een stevig stuk onderzoek door onze HJO Rik Gerritsen aan vooraf. 'Vitesse kwam met een uitstekend verhaal over de rol en invulling van hun jeugdopleiding, die goed aansluit op onze voetbalvisie', aldus Rik. 'Zo blijven de jongste kids gewoon bij hun eigen club spelen, en zijn er binnen de samenwerking mogelijkheden voor onze eigen trainers om zich verder te ontwikkelen via thematische avonden of door mee te lopen met Vitesse trainers. Daarnaast volgt Vitesse natuurlijk met belangstelling de ontwikkeling van onze talenten.' Het bestuur meent dat dit een uitstekende basis biedt om de samenwerking aan te gaan, met mooie kansen voor beide clubs. In praktische zin is een belangrijk voordeel dat het trainingscomplex op Papendal ligt, op een kwartiertje rijden van Bennekom. VV Bennekom neemt deze stap met instemming van de Algemene Leden Vergadering, die het voornemen tot samenwerking op 24 juni j.l. besproken heeft. Door de ondertekening gaat VV Bennekom nu door het leven als Partnerclub van Vitesse.


Update van selectietrainers 2021/2022

6 juli 11:45  Hier volgt een update van de recent op de website geplaatste lijst van trainers, die komend seizoen de selectieteams van de jeugd gaan begeleiden. Er zijn nog enkele mutaties te vermelden. 1. De vacante positie bij de JO16-1 is opgevuld. Deze positie zal worden ingevuld door Mark Beudeker. Hij gaat samen met Alex van Hunen dit team coachen en trainen. Mark is afkomstig van VRC uit Veenendaal. Hij traint daar de JO17-1. Hij gaat de UEFA B cursus volgen en moet om deze reden een team begeleiden dat op divisieniveau acteert. Dit is voor Mark goed te combineren, waardoor hij er elke training bij kan zijn. Bij de wedstrijden op zaterdag zal hij er zijn, als zijn agenda bij VRC het toelaat. Mark is 25 jaar en heeft ondanks die jonge leeftijd al een ruime ervaring met het trainen van jeugdelftallen. 2. Edwin de Kraker heeft besloten om te gaan stoppen als trainer bij de selectieteams. Edwin was dit seizoen trainer bij de JO14-1. Hij heeft de afgelopen jaren o.a. ook de JO13-1 getraind en heeft in vele jaren prima werk afgeleverd. VVB Bennekom is hem daarom veel dank verschuldigd voor zijn inzet en vakbekwaamheid. Ik hoop dat hij op de een of andere manier zijn kennis en kunde in dienst kan blijven stellen van onze club. 3. Anthony Tijssen gaat samen met Jorgen Kalma en Neil Kalma de JO13-2 voor zijn rekening nemen. Anthony had zich halverwege vorig seizoen al aangesloten bij Neil Kalma bij de JO16-1. Hij is een echte Bennekommer en heeft altijd bij Bennekom gespeeld in de jeugd, bij senioren en nu in de 35+. 4. Nathan Vink is terug van weggeweest. Nathan heeft de afgelopen jaren o.a. onze JO11-3 getraind. Is vervolgens een jaar gestopt. Hij gaat volgend seizoen het trainerschap weer oppakken en onze JO12-1 begeleiden samen met Raimond Beek en Robert Bongers. 5. Gerard Rutjes heeft het afgelopen seizoen op elke dinsdag de JO14-1 getraind samen met Edwin de Kraker. Vanuit zijn (Feijenoord)-achtergrond heeft hij een uitstekende bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van de spelers van de JO14-1, samen met Edwin. Het hart van Gerard ligt bij de onderbouw. Wij hebben samen dan ook de mogelijkheid onderzocht om een belangrijke functie in de onderbouw voor hem te creëren. Wij zijn hier helaas na een aantal goede gesprekken niet uitgekomen. De hiervoor benodigde tijdsbesteding was voor Gerard lastig te combineren met privé. Gerard heeft toegezegd beschikbaar te blijven voor eventuele assistentie. Verder: we zijn momenteel nog de organisatie van de Voetbalacademie aan het regelen. Maarten Rensing, die dit jaar de coördinatie van de voetbalacademie op een goede en inspirerende wijze heeft ingevuld gaat komend seizoen, als assistent, een jeugdteam bij Vitesse trainen. Voor hem een kans om niet te laten lopen. Ik wens hem hier natuurlijk veel succes mee. Over de invulling van de voetbalacademie voor het komende seizoen wordt later nog gecommuniceerd. Besprekingen hieromtrent zijn gaande.


Inname wedstrijdkleding en kleding selectieteams

29 juni 11:00  Dit jaar net even anders. Dit jaar doen we een proef met de inname van wedstrijdkleding voor alle teams en sponsorkleding voor selectieteams. Daarmee zou het proces efficiënter moeten worden en onnodige logistiek worden voorkomen. Inlevering wedstrijdkleding (rood/wit wedstrijdshirt, witte broek, rode sokken) Wedstrijdkleding lever je alleen in wanneer je jouw lidmaatschap opzegt voor volgend seizoen, wanneer je wilt ruilen omdat maatvoering niet juist is of wanneer de kleding kapot is. In alle andere gevallen maak je volgend jaar gebruik van de wedstrijdkleding die nu in bezit is. De gesloten overeenkomst met de vereniging voor het gebruik van de kleding blijft van kracht voor volgend seizoen. Op zaterdag 3 juli van 09.00 – 12.00 uur is de kleding in te leveren/te ruilen in het ‘kledinghok’ bij de kleedkamers. Inlevering sponsorkleding (tas, trainingspak, inloopshirt, polo, jas enz.) Op dinsdag 29 juni en donderdag 1 juli is het mogelijk om de in gebruik zijnde sponsorkleding in te leveren in het ‘kledinghok’ bij de kleedkamers tussen 17.30 - 21.00 uur. Wanneer lever je de sponsorkleding in? Dit doe je in het geval als één -of meerdere voorwaarde(n) hieronder voor jou van toepassing is/zijn, als volgt, wanneer: 1. de maatvoering niet (meer) past; 2. het kapot/defect is; 3. je jouw lidmaatschap bij de vereniging voor volgend seizoen opzegt/hebt opgezegd; 4. je niet bent geselecteerd voor een selectieteam; 5. je volgend seizoen geen begeleider/trainer bent van een selectieteam. Dit betekent dat je in alle andere gevallen, volgend seizoen gebruik blijft maken van de sponsorkleding die je nu in gebruik hebt. De gesloten overeenkomst met de vereniging voor het gebruik van de kleding blijft van kracht voor volgend seizoen. De teamindeling voor volgend seizoen is op de website van VVB te vinden. Alle trainers/coaches van de selectieteams voor volgend seizoen zijn per e-mail geïnformeerd. De uitgifte van nieuwe kleding gebeurt ruimschoots voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. Hierover later meer. Wij hopen met deze aanpassing in het proces, het gemak aan alle kanten te vergroten. Wanneer er vragen zijn met betrekking tot bovenstaande mededeling, dan graag even een mailtje sturen naar kledinglijn@vvbennekom.nl.


Vrijdag 25 juni a.s. om 14.30 uur wordt Joop van Ekelenburg begraven

22 juni 10:30  Oud-penningmeester Joop van Ekelenburg, die afgelopen weekeinde op 96-jarige leeftijd overleed, wordt vrijdag 25 juni a.s. begraven. Voorafgaand heeft in de De Brinkstraatkerk aan de Brinkstraat 39 in Bennekom in familiekring een dankdienst plaats. Deze begint om 13.00 uur. U kunt de dienst meemaken via de onderstaande link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/251/events Aansluitend wordt een erehaag aan de ingang (Brinkstraatzijde) gevormd door de ouderen van VV Bennekom en anderen die hem goed hebben gekend. Dat zal om ongeveer 13.30 uur zijn. Daarna zal om c.a. 14.30 de begrafenis plaatshebben op de Gemeentelijke Begraafplaats aan de Kerkhoflaan te Bennekom. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in het naast de kerk gelegen gemeentecentrum De Brink, aan de Brinkstraat.


Kijk zondag naar het Nederlands Elftal en de Formule 1 in onze kantine

22 juni 10:15  Aanstaande zondag speelt het Nederlands elftal de volgende ronde op het EK. Om 14.00 uur zijn de kantine, terras en keuken daarvoor geopend. Om 18.00 uur begint de wedstrijd. Deze wordt uitgezonden in onze kantine op groot scherm. De Formule 1 begint om 15.00 uur en wordt ook uitgezonden op het grote scherm. Komt dus allen! Er is plek voor 150 personen. Aanmelden bij Edwin Lek via 06-24832167! Uiteraard wordt een oranje outfit erg gewaardeerd, dan maken we er met z'n allen een mooi feest van bij Voetbalvereniging Bennekom!


Indeling trainers van de selectieteams

21 juni 10:00  Ik ben blij u weer een overzicht van de trainers van de diverse leeftijdsgroepen voor het seizoen 2021/2022 te kunnen presenteren. Zoals gebruikelijk bevinden zich onder de namen van trainers enkele nieuwe namen en zijn er ook jeugdtrainers, die gaan stoppen. Verder vinden er mutaties plaats, waarbij trainers om goede redenen bij een ander team worden ingedeeld. Onder het overzicht wil ik graag aandacht besteden aan de nieuwe- en de vertrekkende trainers. Hierbij spreek ik de hoop uit dat we weer naar normale tijden kunnen terugkeren en elke week weer kunnen trainen met als doel de wedstrijd op zaterdag. Ik spreek bij deze mijn complimenten uit over hoe de trainers dit jaar onder moeilijke Corona-omstandigheden hebben gefunctioneerd. De trainingsopkomst was erg goed. Ook waren er veel initiatieven voor allerlei onderlinge wedstrijden op zaterdag. Trainers seizoen 2021/2022: JO19-1: Michael Kars en Lars Verhoef; JO19-2: Bert Dekker; JO17-1: Jeroen Vliege en Willem Budding; JO16-1: Alex van Hunen en ? (nog vacant/ besprekingen zijn gaande); JO16-2: Raymund Jager; JO15-1: Arjan Hendriksen en Marc de Geus; JO15-2: Sem Pater en Stijn Kunst; JO14-1: Martijn van de Bovenkamp en Martijn Fluit; JO13-1: Arnout Lagerweij en Wilco Adams; JO13-2: Neil Kalma en Jorgen Kalma; JO12-1: Nathan Vink, Raimond Beek en Robert Bongers; JO11-1: Farhan El Mhattari; JO11-2: Nog te bepalen. Verder: Technisch Coördinator Onderbouw: besprekingen zijn gaande; Techniektrainer: Farhan El Mhattari; Loop/ Coördinatie trainers: Robert Memelink en Egon Hofstad; Medische verzorger: Hennie Rutjes; Een mooie lijst met trainers en specialisten. Met de nog openstaande posities zijn we druk bezig. Verder zijn er in de meeste gevallen goede leiders om een goede ondersteuning/ aanvulling te bieden aan de trainers. De nieuwe 'gezichten': 1. Jeroen Vliege: Jeroen is afkomstig van de VV Wageningen. Hij heeft daar vele jaren in het eerste elftal gespeeld en ook diverse jeugdteams getraind. Jeroen woont in Wageningen en heeft de ambitie uitgesproken om deel uit te maken van de opleiding van de vv Bennekom. Wij hebben goede gesprekken gevoerd, hetgeen heeft geresulteerd in een functie als hoofdtrainer van de JO17-1. Hij gaat dat elftal samen met Willem Budding leiden; 2. Willem Budding: Willem heeft het afgelopen jaar op een zeer goede wijze onze JO11-3 getraind. Hij gaat de UEFA C volgen en assisteren bij onze JO17-1. Willem is zelf een oud-voetballer en heeft de ambitie om verder te gaan in het trainersvak; 3. Sem Pater en Stijn Kunst: Sem en Stijn zijn goede bekenden van onze club. Zij spelen komend seizoen zelf in onze JO19-2. Dit jaar hebben zij de JO14-3 getraind. Het is hun ambitie om weer een stapje te maken als trainer. Na een aantal gesprekken hebben we besloten hen de JO15-2 toe te vertrouwen; ​ 4. Marcel van Kooten: Marcel is de nieuwe keeperstrainer van de jeugd van de vv Bennekom. Marcel is 55 jaar en heeft een ruime ervaring in het trainen van keepers. Bovendien heeft hij de benodigde diploma’s: o.a. Keeperscoach niveau 2. In het verleden o.a. werkzaam geweest bij o.a. GVVV en SDVB. Meer nog dan zijn voorganger Rob, zal hij een coördinerende rol gaan spelen richting keepers/ trainers en HJO. Het is in ons voordeel is dat hij ook de zaterdagen aanwezig kan zijn bij wedstrijden om de voortgang van de keepers te volgen. De vertrekkende trainers: 1. Raymond Kuppens: Raymond heeft in de afgelopen jaren op zeer goede wijze samengewerkt met Arjan Hendriksen bij de JO15-1. Zij vulden elkaar uitstekend aan. Zijn rol bij de JO15-1 (een belangrijke leeftijdsgroep in de opleiding) zal worden overgenomen door Marc de Geus. Raymond kan niet meer de tijd vinden om dit het komend seizoen te blijven doen. Hij heeft wel aangegeven wat voor onze club te willen blijven betekenen. Ik ben bezig om daar een goede oplossing voor te vinden, passend bij zijn competenties. 2. Rob Jager (keeperstrainer): Rob heeft gedurende een aantal jaren op woensdag en maandag op een vakkundige wijze onze keepers getraind. Om zakelijke en privéredenen kan hij dat niet meer blijven doen. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij zijn functie heeft uitgevoerd. De nieuwe keeperstrainer zal daar op een goede manier op voortborduren en verdere verbeteringen proberen te realiseren. De overdracht heeft op een goede manier plaats gevonden. Ik wil zowel Raymond als Rob bedanken voor hun geweldige inzet en kunde gedurende de afgelopen jaren. Zij hebben beiden een positieve inbreng gehad in de verdere ontwikkeling van onze opleiding.


Donderdag a.s. Algemene Ledenvergadering

20 juni 19:00  Beste leden van VV Bennekom, Graag laten we jullie weten dat de agenda en vergaderstukken voor de eerstvolgende Algemene Leden Vergadering (ALV) beschikbaar zijn op onze website (onder Club / Algemeen / Bestuur VV Bennekom / ALV). De ALV vindt plaats op donderdag 24 juni a.s., aanvang 19:30 uur. Zo er voorafgaand aan de vergadering reeds vragen zijn over de financiële stukken, dan is het mogelijk om die uiterlijk 22 juni in te dienen per email aan penningmeester@vvbennekom.nl. Met de toename van het aantal mensen dat gevaccineerd is en de snelle afvlakking van de derde golf worden de Corona maatregelen gelukkig in snel tempo versoepeld. Tegen deze achtergrond achten we het als bestuur verantwoord om de ALV live (dus op het sportpark) te laten plaats vinden. Afhankelijk van de opkomst zal dat in de kantine gebeuren, of buiten in de tent op het voorplein. We zien uit naar een goed overleg en een mooie opkomst op 24 juni.


Oud-penningmeester Joop van Ekelenburg (96) is overleden

19 juni 21:30  Vanavond (zaterdag 19 juni 2021, om 6 uur) is Johannes (Joop) van Ekelenburg overleden. Joop was een zeer hoffelijke, humoristische penningmeester in de zeer bewogen dagen van VV Bennekom, bewogen omdat in zijn periode als penningmeester (1969-1974) voor het eerst aan prominente spelers (van de eerste-elftal-selectie) ‘onkosten’ werden vergoed. Mede omdat een toentertijd belangrijke sponsor wilde dat het eerste elftal van Bennekom zo hoog mogelijk voetbalde. Van Ekelenburg maakte deel uit van het bestuur (G. Lieftink, E. Vriezen, H. Henzen en anderen) dat alles op zo correct mogelijke manier probeerde te verantwoorden tegenover alle leden van de vereniging. En dat deed hij naar eer en geweten. Joop, zoals veel oudere leden hem hebben gekend, was een man met wie je kon praten. Hij wist wat er binnen de vereniging speelde. En hij deed zijn best om iedereen (sponsors, spelers, bestuursleden en clubleden) te vriend te houden – zo eerlijk mogelijk. In een later stadium werd hij betrokken bij de vereniging om contributies en mutaties van het ledenbestand naar eer en geweten te registeren. Alleen al vanwege zijn werkzaamheden voor de club werd hij onderscheiden als lid van verdienste. Dat certificaat hangt nog steeds in de bestuurskamer van de Stopper, de Ome Arend Lounge! Joop van Ekelenburg verloor vijf jaar geleden zijn vrouw Maria. Vorige maand brak hij zijn heup, thuis in zijn woning aan de Molenkamp. In het instituut ONO (Oranje Nassau Oord) kon hij herstellen. Maar dat ging hem niet gemakkelijk af. Volgens zijn kleinzoon Wouter ging het ‘steeds slechter met hem’. Wouter zei zaterdagavond: ‘Ik heb vrijdagavond al afscheid van hem genomen. Ik zag dat hij geen zin meer had om ten leven. Het was op. De leeftijd en de omstandigheden waarin hij verkeerde, zeggen genoeg. Hij is naar zijn huis overgebracht, waar we met onze familie zijn uitvaart hebben besproken.’ Vorig jaar werd door zijn zoon Johan en kleinzoon Wouter een poging ondernomen om Joop nog een keer zijn oude geliefde club (het opgeknapte clubhuis) te laten bezoeken. Dat lukte ten dele. Joop bekeek vol bewondering artikelen en foto’s van vroegere tijden aan de muren van de kantine. Meer dan familie en voorzitter Jan Burggraaf waren er helaas door een misverstand geen oude bekenden aanwezig. Wij, de oudjes, hadden er graag bij willen zijn en planden daarom een volgende bijeenkomst met ‘oude Joop’. Door omstandigheden is dat er nooit van gekomen. Hoewel velen verklaarden hem zeker nog eens te willen ontmoeten en te vragen hoe het vroeger was en ging. De laatste keer dat ik (bijvoorbeeld) hem zag, was tijdens de uitvaart van oud-bestuurslid Arend van den Heuvel. Joop vertelde toen aan Gert Hulstein en mij hoe het vroeger met betalingen ging en hoe hij daar een mouw aan paste – of gewoon dat niet kon. Joop van Ekelenburg was een man van eer, zoals Herman Henzen, jarenlang onze secretaris. Hij was geen fanatieke supporter, hij deed waarvoor hij was gevraagd: de boekhouding bijhouden. Dat hij uiteindelijk door een generatiekloof (tussen handwerk en digitaal) de club verliet, heeft hem veel verdriet gedaan. Joop van Ekelenburg wilde VV Bennekom helpen en deed dat vol overgave. Als ik bij hem aan de deur kwam omdat ik mijn onkostenvergoeding niet had gekregen, zei hij: ‘Ik doe wat mij opgedragen wordt. Ik luister en doe wat goed is voor de vereniging. Jammer voor jou, maar ik ben slechts een man die opdrachten uitvoert.’ Nooit kon ik kwaad op Joop worden. Hij was gewoon sympathiek, ogenschijnlijk eerlijk en vol van humor (met Vlaardingse tongval). Alles ten gunste van de vereniging. Hij wilde de club overeind houden. Naar eer en geweten. PS Mede namens het bestuur condoleert de Mediacommissie de nabestaanden van Joop van Ekelenburg


Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!