VV Bennekom - FIFA League

FIFA LEAGUE

Een goede voorbereiding op de competitie voor onze 5- en 6-jarige voetballertjes!

De FIFA league is een opstapje naar een echte competitie, waarbij de kinderen in een grotere groep tegen andere clubs gaan spelen.

Bij de FIFA league staan de volgende voetbal aspecten centraal:

- PLEZIER!! (positieve coaching door kinderen en ouders)

- Samen spelen (passen, positie in het veld, vrijlopen)

- Techniek (schieten, passen, dribbelen)

- Veldbezetting (positie, lijnen, indribbelen, ingooien keeper)

FIFA league op de zaterdag van 9:30 – 10:30 uur

Momenteel is de groep kinderen te klein voor een interne competitie. Op zaterdag wordt daarom training afgewisseld met maandelijks een toernooitje in samenwerking met een aantal clubs uit de regio. Deze toernooitjes vinden plaats bij VV Bennekom, maar ook bij de samenwerkende clubs. Per keer spelen ze 2 wedstrijdjes van 20 minuten, die standaard afgesloten worden met het nemen van een penalty. Zo leren ze samen spelen, omgaan met weerstand en op een veilige en ontspannen manier wedstrijden voetballen.

Als er getraind wordt verzamelen de kinderen om 9:20 uur om gezellig samen een balletje te trappen. Om 9:30 uur begint de training.

Extra training op woensdagmiddag van 16:00 – 17:00 uur

Op woensdag krijgen de voetballers van de FIFA league training van de studenten van het CIOS. Zij zijn net begonnen met hun studie en krijgen voor het eerst te maken met een groep kinderen. Ze worden begeleid door Rik Gerritsen, hoofd opleidingen bij vv Bennekom. Er wordt een uitdagende en leerzame training bedacht en uitgevoerd. Zo leren onze kinderen elke keer weer nieuwe dingen.

Mocht uw kind ook graag een keer mee willen doen dan kan dat natuurlijk altijd. Wilt u het ons van tevoren wel even laten weten op fifavvb@gmail.com