Facebook Toestaan Niet toestaan

Bennekom zakt steeds verder weg

16 mei 2022 19:15

Thuis op een zonovergoten Eikelhof maakte Bennekom er bepaald geen vrolijke middag van. Tegen het laag geklasseerde KHC werd met 2-4 verloren na een 1-2 ruststand.

Aanvankelijk leek het nog de goede kant op te gaan toen spits Nick Stienstra in de 15e minuut de 1-0 liet noteren. Koud 5 minuten later waren de rollen echter omgedraaid en stond de 3e ploeg uit Kampen op een 1-2 voorsprong.

Na rust werd dat zelfs 1-3 waarna Bennekom via een raakgeschoten penalty (Just Berends) nog even tegenspartelde maar KHC in de 75e minuut opnieuw afstand nam. De 2-4 was een terechte afspiegeling van de kansen aan weerszijden en daarmee de gehele wedstrijd alhoewel Nick Stienstra kort na rust nog wel de paal teisterde.

Al met al lijkt er een treurig slot aan een uiterst teleurstellend seizoen te komen waarbij niet alleen het scorend vermogen de Bennekommers parten speelde maar ook het grote aantal tegendoelpunten na de winterstop. Kampen bleek dit seizoen ondertussen een slagveld voor Bennekom; maar liefst 14 verliespunten werden in de Hanzestad aan de IJssel achtergelaten.