Facebook Toestaan Niet toestaan

Vrouwen 1 verliest van koploper AZSV Vr2

8 maart 2020 18:45

Bennekom moest naar Aalten waar koploper AZSV 2 de Bennekomse vrouwen opwachtte. AZSV is een lastige ploeg dat vooral op de counter speelt. Bennekom moest door afwezigheid van Daniëlle, Suzan en Malika weer puzzelen met de opstelling.

Voetbalvereniging Bennekom begon best aardig. Er moest hard gewerkt worden om de snelle buitenspeelsters af te stoppen, maar er werden wel kansen gecreëerd. Nadat AZSV al een aantal kansen had gemist en ook Bennekom dichtbij de openingstreffer was geweest, was het uiteindelijk Bennekom dat in de 30ste minuut de score opende. Na een goede uitbraak schoot Marieke Komdeur Vr1 op 1-0 voorsprong. Dit was ook de ruststand.

Na rust kwam het team van trainer Yvo Cobussen scherp uit de startblokken. Er werd goed samengespeeld en gezocht naar mogelijkheden. Het lukt alleen niet om tot scoren te komen. Helaas was het AZSV dat vanuit een corner de gelijkmaker liet aantekenen. Vanaf dat moment werd Bennekom onzorgvuldiger en ging AZSV wat dieper spelen, waardoor het nog harder werken werd om een tegendoelpunt te voorkomen. Toch wist Vr1 er nog een aantal keer goed uit te komen. Dat leverde goede kansen op. Maar uiteindelijk was het AZSV dat in de 83e minuut toch het net weer wist te vinden en op een 2-1 voorsprong kwam. Bennekom kwam nog met een slotoffensief, echter zonder resultaat en stapte na 90 minuten spelen zonder punten maar wel met opgeheven hoofd van het veld.