Achterstraat 11
6721VM
BENNEKOM
tel. 0318-416111

De JO19-1 trakteerde het thuispubliek zaterdag op een galavoorstelling tegen Juliana ‘31 uit Malden. Maar die duurde 45 minuten, en toen was er nog een halve wedstrijd te gaan om de overwinning over de streep te trekken. En die tweede helft zorgde voor een heel andere vorm van opwinding.

Nog geen veertig minuten zijn er gespeeld in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op eigen veld als de JO19-1 voor de vierde keer een feestje viert. Jordi heeft zojuist koel de vierde Bennekomse treffer langs de Maldense keeper gemikt. De zon schijnt, het team swingt, het is 4-1 en het lijkt een zorgeloze middag te worden op de Eikelhof.

Wat heet, de thuisploeg loopt de gasten een helft lang grotendeels onder de voet. Met een beetje meer geluk hadden er na 45 minuten voetbal vijf of zes treffers in het net gelegen. Al in de eerste minuten krult David een vrije trap langs de muur en brengen de vingertoppen van de Juliana-keeper ternauwernood redding.

Binnen een half uur drie goals

Niet lang daarna is het wel raak als Yassine de bal na een mooie een-twee perfect raakt en in de kruising mikt: 1-0. De bezoekers antwoorden nog wel met een van richting veranderd schot dat onhoudbaar in de verre hoek vliegt. Maar dan stelt Bennekom orde op zaken. Jassin, die zo goed als alle duels wint op het middenveld, onderschept de bal en geeft die met een lobje mee aan Jordi. Hij is zijn tegenstander te snel af en prikt raak voor de 2-1. En met nog geen half uur op de klok is het David die de doelman op het verkeerde been zet en de 3-1 op het bord schiet, kort daarna dus gevolgd door de 4-1.

Enige smetje is dat de JO19 nog een goal weggeeft pal voor rust. Een korte periode van druk levert van dichtbij de 4-2 op.

Na toevalstreffer wordt het overleven

Wat doe je dan in de tweede helft? Je hoopt natuurlijk snel de vijfde goal te maken en dan de wedstrijd rustig uit te spelen. Maar de eerste mogelijkheden na rust leveren niks op. En aan de andere kant valt al snel een toevalstreffer als een boogbal zomaar achter doelman Stan bij de tweede paal de doellijn passeert.

Vanaf dat moment wordt het overleven. De tegenstander heeft veel inhoud en legt de JO19 steeds meer de wil op. Aanval na aanval golft over het hoofdveld op de Eikelhof, maar wel in de verkeerde richting. Bennekom komt niet meer in de duels en pompt veel ballen zonder al te veel overleg naar voren. Dat is in de meeste gevallen slechts het sein voor weer een nieuwe Maldense aanval. De JO19 kan het amper meer belopen maar heeft geluk dat de gasten weinig raffinement in hun spel leggen.

Na de laatste hoekschop wacht de eindstreep

Alex lost Twan af, waardoor rechtsback Amine zijn duelkracht op het middenveld kan inzetten. Baba valt in voor de moegestreden Jardi en houdt de bal goed in de ploeg. Hij kan ook de verlossende treffer maken maar haalt niet door, waardoor de bal voorlangs een leeg Maldens doel schiet. De tegenstander is gefrustreerd en een opstootje leidt uiteindelijk nog tot twee keer geel aan beide kanten.

Maar de verdediging met Ruben en Lars centraal en Rayan en Alex als backs geeft geen krimp. Bennekom overleeft uiteindelijk ook de laatste hoekschop en sleept de drie punten over de eindstreep. Een helft bewondering en een helft billenknijpen leiden tot een eindstand van 4-3.  Een uiteindelijk zwaarbevochten, maar meer dan verdiende overwinning.