Suikerbergseweg 6
6604AE
WIJCHEN
tel. 024-6415071

De JO19-1 leek een makkelijke middag tegemoet te gaan op bezoek bij Woezik. Bennekom kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar het team bleef steken op een punt en leerde een belangrijke les.

Het is vijf minuten na rust als David zich met een toverbeweging tussen twee verdedigers door werkt. Hij staat oog in oog met de keeper maar mikt de bal niet ver genoeg in de hoek. Het blijft dus 1-2. Amper twee minuten later geeft Bennekom een hoekschop weg, die bij de eerste paal binnen wordt gekopt. En dus is het geen 1-3 maar 2-2.

Het is in het kort het verhaal van de JO19-1 zaterdag in Wijchen. Bennekom had grotendeels de controle maar miste op belangrijke momenten net het geluk om de winst over de streep te trekken.

Lekker in de kruising

Na een onwennig begin werd Bennekom na een minuut of tien voor het eerst gevaarlijk. Lars kreeg de bal uit een hoekschop van dichtbij niet voorbij de doelman. Even later schoot middenvelder Rayan verrassend de bal op de paal in de verre hoek.

De thuisploeg trok zich bij Bennekoms balbezit met veel spelers terug in het eigen strafschopgebied. De JO19 kwam daar moeizaam doorheen. Tot vanuit de omschakeling de bal via Imran bij de volkomen vrijgelaten Yassine kwam. Zijn inzet vanaf een meter of tien zeilde lekker de kruising in: 0-1.

Voorsprong bij rust

Woezik liet zich ook een paar keer gelden. Twan verdedigde goed en voorkwam doelgevaar na een slordige pass van een van zijn teamgenoten. De Wijchense aanvallen misten het vernuft dat Bennekom wel had. Bijvoorbeeld toen Yassine het strafschopgebied in dribbelde en onderuit werd gehaald: strafschop. David ging achter de bal staan en bleef koel: 0-2.

Een mooie voorsprong maar daarmee haalde Bennekom niet de rust. Onnodig werd een vrije trap weggegeven net buiten de ‘zestien’. Die leek houdbaar maar zeilde toch langs keeper Stan: 1-2.

Steeds meer een uitputtingsslag

Bennekom startte na de pauze sterk en leek via David de marge weer terug te brengen naar twee. Maar in plaats daarvan stond het dus even later gelijk. Het zat de JO19-1 niet mee toen Twan weer een paar minuten later van dichtbij de lat raakte.

De wedstrijd veranderde daarna steeds meer in een uitputtingsslag. Woezik trok zich terug en probeerde met lange ballen de Bennekomse verdediging in verlegenheid te brengen. Het zorgde voor onrust, maar ook de Bennekomse aanvallers lieten zich gelden in de omschakeling, met de onvermoeibare spits Jardi en de ingevallen Baba. Backs Rayan en Amine hielpen met hun snelheid Ruben en Lars om de counters van Woezik te controleren.

Harde werken wel/niet beloond

Het harde werken werd beloond toen David met nog een kleine vijf minuten te spelen toch de 2-3 op het bord zette. Uitspelen en geen gekke dingen meer doen was het devies.

Helaas was daar toch weer een overtreding op randje zestien. Niet handig en naar bleek ook dodelijk, want opnieuw werd de bal langs Stan gemikt. Eindstand 3-3 en geen drie punten voor Bennekom, maar slechts een. De kop is eraf in de derde divisie en een harde les is geleerd. Drie tegengoals uit dode spelmomenten waarvan twee uit vrije trappen, dat is gewoon teveel.