Zwaluwen Jeugd Beker O19 poulefase Groep 1 07

Barnseweg 9
3773BA
BARNEVELD
tel. 0342-413478

Het resultaat was goed, de uitvoering van de JO19-1 was zaterdag aan de magere kant. Met hangen en wurgen speelde het team zich op bezoek bij SDV Barneveld naar een punt in de tweede poulewedstrijd voor de beker: 1-1. Daarmee verzekert Bennekom zich van winst in de poule en dus een volgende bekerronde.

Ten opzichte van de eerste bekerwedstrijd tegen Sparta Nijkerk was het vertoonde spel een klasse minder.

Gek eigenlijk dat SDV vaak zo’n lastige tegenstander blijkt voor Bennekom. Aanvankelijk leek het een zorgeloze middag te worden voor de JO19-1, dat ook bij 2-0 verlies nog groepswinnaar zou worden. Spits Ahmed werd in de beginfase al twee keer gevaarlijk. En Twan probeerde het met een schot, dat half werd geblokt en bijna nog het doel in ging.

Knappe redding

Het voetbal van Bennekomse zijde was vaak onnauwkeurig. En dat terwijl vorige week in eigen huis nog een oefenwedstrijd werd gewonnen van SV Top, dat uitkomt in de eerste divisie. Toch kwam de JO19-1 op voorsprong. Baba glipte langs zijn man en gaf strak voor, Yassine tikte van dichtbij in: 0-1.

De voorsprong gaf de gasten weinig rust. De linies, met name verdediging en middenveld, wisten elkaar lang niet altijd goed te vinden. Lange tijd gebeurde er weinig bijzonders. Wel kwam de thuisploeg langzaam maar zeker wat beter in de wedstrijd. Aan het einde van de eerste helft kreeg SDV ook wat mogelijkheden. Doelman Stan stond gelukkig op de goede plaats. Zijn redding op een inzet van dichtbij was knap en hield de marge voor Bennekom op het bord.

Missertje achterin

De tweede helft had voor de JO19 uitstekend kunnen beginnen als Ahmed niet op de paal maar in het doel had gemikt. Aan de andere kant ontsnapte Bennekom na een minuut of vijf spelen toen SDV uit de omschakeling de bal op de lat mikte.

Bennekom bleef af en toe kansen krijgen, bijvoorbeeld toen een schot van Amine maar net naast werd getikt door de doelman. Maar de JO19 moest er ook steeds meer toestaan. De Barnevelders wisten steeds de vrije man te vinden en lieten zo hun tegenstander hard werken. Het leverde met nog zo’n twintig minuten te spelen een doelpunt op toen een aanvaller vrij kon doorlopen na een missertje achterin bij Bennekom: 1-1.

Te gehaast

Het spelbeeld werd steeds rommeliger en SDV probeerde Bennekom achteruit te drukken. Bij balwinst bleef de JO19 te gehaast en lukte het niet de balans te vinden tussen snel omschakelen en op momenten temporiseren om jezelf weer in de wedstrijd te voetballen. De stand veranderde niet meer.

Snel vergeten dus maar deze pot en op naar het begin van de competitie, volgende week op bezoek bij Woezik in Wijchen.

Opstelling JO19-1: Stan; Alex (David), Ruben, Lars, Rayan; Jassin, Amine, Twan; Baba (Mika), Ahmed (Imran), Yassine (Jardi)