Oude Winterswijkseweg 37
7141DE
GROENLO
tel. 0544-461940

GROENLO - We hebben er even op moeten wachten, maar de eerste drie punten van deze competitie voor de JO19-1 zijn meer dan verdiend. Op bezoek bij Grol speelde Bennekom een redelijke eerste maar een fijne tweede helft en troefde het de thuisclub af: 2-4.

De seizoensstart voor de JO19 is bepaald stroef te noemen. In de beker ging het nog lekker, maar de eerste vier wedstrijden in de derde divisie werden verloren. De ploeg scoorde weinig en gaf teveel weg.

Op het Achterhoekse gras in ‘Grollo’ verscheen het team in een 5-3-2 opstelling. De derde centrale zou meer zekerheid moeten geven, de backs konden waar mogelijk mee aanvallen. Bennekom trad aan zonder Jassin, Ibrahim, Rayan en Zaka, maar met Twan en Yassin uit de JO17-1 in de selectie.

Onnodige foutjes
De start was van beide kanten voorzichtig. Pas na een minuut of tien spelen meldde Bennekom zich voor het eerst bij de Grolse keeper. Yassine kon schieten na een prima actie van Mats, die met veel energie een paar duels won. Aan de andere kant was keeper Koen eerder bij de bal dan een aanvaller.

De wedstrijd had lang nodig om op toeren te komen. Bennekom maakte hier en daar onnodige foutjes, zoals ongeconcentreerd ingooien. Ook gaven verschillende spelers wel heel makkelijk hoekschoppen en vrije trappen weg. Grol deed daar gelukkig weinig mee: centrale verdedigers Baba, Mats en Ruben kwamen niet in de problemen.

Voorsprong

Na twee hoekschoppen voor Grol, beet Bennekom weer eens van zich af. Eerst vergat Bjarne met de bal aan de voet richting achterlijn te lopen, in plaats daarvan legde hij terug. Maar even later kwam de JO19 op voorsprong dankzij Anouar, die naar voren trok en na een combinatie met Badri de keeper verschalkte met een geplaatst schot vanaf ongeveer de elfmeterstip: 0-1.

De eerste helft bleef de voorsprong zonder al te veel problemen in stand. De vraag was: Lukt dat ook in de tweede 45 minuten. De thuisploeg koos direct de aanval in de hoop de stand snel gelijk te trekken. Even leek het direct te worden afgestraft, maar bij een prima counter maaiden zowel Badri als David in kansrijke positie over de bal.

Dat deed een aanvaller van Grol beter, want hij profiteerde na een minuut of vijf spelen toen een lage voorzet niet werd weggewerkt en voor zijn voeten rolde. Het schot was niet hard maar wel goed in de hoek: 1-1. De JO19 moest even overleven en had geluk dat Grol een kans van dichtbij niet benutte.

Grote opsteker

Maar met nog een half uur op de klok was het weer raak voor Bennekom. In een goede aanval ging de bal van Yassine via Badri en David naar Twan, die raak prikte: 1-2. Een grote opsteker voor de JO19, die met Enzo in het team de winst over de streep wilde gaan trekken.

De J019 overleefde opnieuw een aardige mogelijkheid voor Grol, waarbij de bal ditmaal voor het doel langs rolde zonder ingeschoten te worden. Het was Jesse die zijn team in een zetel zette door even later heel slim de bal in de lange hoek te tikken na een prachtige actie van Anouar. David had even later de volgende voor Bennekom op de schoen maar uit een lekkere strakke lage voorzet van Enzo knalde hij de bal op de paal.

Vertrouwen

De slotfase bracht veel strijd en er vielen nu wat gele kaarten voor praten tegen de scheidsrechter, zowel voor Grol als voor Bennekom. Ilias kwam in de ploeg en later ook zijn broertje Yassin. Grol probeerde het wel maar de JO19 bleef vrij simpel overeind. En bouwde de voorsprong uit toen Anouar brutaal dwars door de defensie slalomde en afrondde: 1-4.

Het lukte Grol nog om een doelpunt te maken maar verder liet Bennekom het niet komen. En met een beetje meer discipline om samen te blijven spelen waren er nog een of twee Bennekomse goals bijgekomen. De eerste winst, en nog wel tegen een van de hoogst geklasseerde ploegen, geeft het vertrouwen dat het team op de goede weg is.