Wittebrugweg 3
5961NJ
HORST
tel. 077-3983302

De teller staat voor de JO19-1 na drie wedstrijden in de competitie nog altijd op nul punten. Ook het derde duel ging verloren. Thuisploeg Wittenhorst sprong vooral beter met de kansen om en won uiteindelijk zonder al te veel moeite: 3-1.

Bennekom begon nog goed onder leiding van Anouar, die voor het eerst in lange tijd aan de aftrap kon staan. Jesse en Zaka daarentegen konden vandaag niet spelen, Ibrahim evenmin.

Baba en Bjarne hadden de taak als backs om ook aanvallend voor gevaar te zorgen. Bij de eerste hoekschop voor Bennekom verdween de bal al in de touwen. Een eigen doelpunt, maar volgens de grensrechter stond Ruben daar hinderlijk buitenspel. En dus ging dat feest niet door. Badri schoot even later over na een fijne aanval.

Energie

De goal aan de andere kant telde wel. De bal belandde na ruim vijf minuten spelen van rechts voor de voeten van een Wittenhorst-speler, die niemand bij zich had. Hij kon links voor het doel vrij simpel binnenschuiven: 1-0.

De JO19 moest dus op zoek naar de gelijkmaker en deed dat met veel energie. Aanvankelijk  lukte het te weinig om de bal in de ploeg te houden maar dat kantelde langzaam maar zeker. Bennekom beloonde zich halverwege de eerste helft met de gelijkmaker toen de bal bij Anouar kwam, die hem hard voor het doel bracht. Daar tikte David de bal in: 1-1.

Muziek in het spel

En de kansen bleven komen, even later werd Rayan neergelegd bij een kansrijke aanval. Vrije trap nét buiten het penaltygebied, oordeelde de scheidsrechter. Anouar mikte op een tegenstander. Er zat in deze fase echt wel muziek in het spel van de JO19. Alleen lukte het niet om nog een keertje het net te vinden.

Dat deed de thuisploeg beter. Want hoewel ze dus nog amper in de aanval waren geweest, stond het na een half uur spelen wel 2-1 na weer zo’n momentje waar het wel erg makkelijk leek te gaan. En een mooie actie van een van de Wittenhorst-spelers maakte het vijf minuten later nog erger: 3-1.

Gele kaart

De vraag was of Bennekom in de tweede helft nog terug kon komen. Yassine kwam in het veld voor Baba en Anouar ging rechtsback spelen. De eerste tien minuten na rust kwamen er mogelijkheden, vooral via Yassine. Maar zelfs van heel dichtbij ging de bal er, nadat de doelman de bal losliet, niet in.

Na tien minuten spelen was er een gele kaart voor de thuisploeg, die steeds stevig onder druk werd gezet in de opbouw. Robin kwam in het veld als rechtsback en Ilias als rechtsbuiten. Maar hoe langer de tweede helft vorderde, hoe minder het de JO19 lukte om aanvallend door te drukken. Wittenhorst voetbalde er steeds makkelijker onderuit en middenvelders Enzo, Jassin en Rayan moesten blijven bikkelen om elke bal.

Paal
De thuisploeg kreeg een paar mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen, maar doelman Koen en centrale verdedigers Mats en Ruben wisten dat te voorkomen. Ruben werd nog naar voren gestuurd in een ultieme poging om iets te forceren. Hij knalde nog een vrije trap snoeihard op de paal. Ook de laatste mogelijkheden werden niet benut en dus werd de ruststand ook de eindstand.

Het wordt tijd dat de JO19 punten gaat pakken. De les van deze wedstrijd is dat daarvoor het rendement omhoog moet.