Harde landing voor JO16-1: eerste verlies dit voorjaar

OVC '85 JO16-1

3 - 2

Bennekom JO16-1

Competitie

Divisie 6 H

Datum

14 mei 2022 11:00

Scheidsrechter

M.K. Joosten

Accommodatie

Sportpark De Bilderberg
Sportlaan 1
6861AG
OOSTERBEEK
tel. 026-3332284

Dat is even wennen voor de JO16-1: na zeven keer winst weet het team sinds zaterdag weer wat verliezen is. Jammer is wel dat het mis ging op bezoek bij OVC’85,  het enige team dat Bennekom nog van het kampioenschap in de zesde divisie af kan houden: 3-2.

Trainers Alex en Richard reisden met een complete selectie, maar zonder hulptroepen af naar Oosterbeek voor de lastigste wedstrijd dit voorjaar. Ga maar na: OVC is de enige ploeg die ongeslagen is, op het eerdere verlies op De Eikelhof na. Bennekom wint de meeste wedstrijden ruimer, maar een doelpunt verschil is ook genoeg voor drie punten en dus is het nog altijd spannend. 


De JO16-1 begon behoudend en wachtte de tegenstander pas op de middenlijn op. Na een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg door onhandig uitverdedigen was het Bennekom dat toesloeg. Jordi bediende Mounawar met een prachtige crosspass, waarna ‘Mouni’ keurig zijn tegenstander uitspeelde en de 0-1 langs de doelman schoot.

Een mooi begin, maar het gevolg was wel dat Bennekom zich nog verder terugtrok en leunde op het centrum en de backs Hein en Maxim. De aanname dat OVC minder goed is als ze het spel moeten maken, kwam bovendien niet helemaal uit. De ploeg combineerde vrij makkelijk tot aan het penaltygebied van de JO16 en verdiende daar regelmatig een vrije trap of hoekschop. Momenten waaruit dit team bij uitstek gevaarlijk is. Dat bleek wel toen na een minuut of tien spelen de bel van dichtbij over het doel werd gewerkt na een vrije trap. Een paar minuten later was het wel raak toen een aanvaller loskwam van het verdedigende centrum Lars en Tim en keeper Teun kansloos liet: 1-1.


Nadeel van het behoudende spel was dat vooral het middenveld van Bennekom, met Amine, Twan en Rayan, amper aan de bal kwam. Het accent kwam op de verdediging te liggen, met de hoop op acties vanuit de omschakeling. Die kwamen er wel, maar leidden niet tot goals. Halverwege de eerste helft verloor Bennekom bovendien Hein, die geblesseerd naar de kant moest en werd vervangen door Bernhard.

Voor OVC telde alleen de winst en de ploeg kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft. Bennekom kwam goed weg toen bij een grote kans de bal naast het doel verdween en een doelpunt bleek te zijn gemaakt door een speler die buitenspel stond. Maar Bennekom vond nu wel meer de ruimte, bijvoorbeeld via David die op het allerlaatst pas kon worden gestuit, net toen hij de bal panklaar wilde leggen voor een meegelopen teamgenoot. Mounawar had de bal bij de volgende kans voor het inlopen maar hij tikte de bal langs de verkeerde kant van de paal. En na een minuut of twintig spelen rolde de bal nog een keer voor een leeg doel langs waar niemand opdook om binnen te tikken.


Bennekom nam wel opnieuw een voorsprong toen David een hoekschop van Jordi in kopte tussen twee verdedigers door. Er hadden in deze sterke Bennekomse fase van een minuut of twintig meer goals moeten vallen, maar die ene leek lange tijd genoeg voor de winst. Maar de JO16, met inmiddels Tim en Jack in het team, speelde de wedstrijd niet slim genoeg uit. Eerst werd het gelijk toen een verre vrije trap voor de JO16 werd ingeleverd bij de doelman en OVC razendsnel omschakelde. Tot overmaat van ramp verdween vlak voor tijd een Oosterbeekse hoekschop via een Bennekoms been in het eigen doel: 3-2. 

Een domper voor de JO16, maar het goede nieuws is dat twee keer winnen in de laatste twee wedstrijden zeer waarschijnlijk alsnog voldoende is om als eerste te eindigen. We spelen dus nog ergens om de komende weken, en dat is eigenlijk wel zo leuk. 


JO16-1: Teun; Maxime, Lars, Tim, Hein (Bernhard); Amine (Jack), Twan, Rayan; David, Mounawar (Tim)  en Jordi.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!