JO16-1 blijft knap overeind in lastige uitwedstrijd bij ESA

6836BK
ARNHEM
tel. 026-3270523

Het kampioenschap lonkt voor de JO16-1. Het team nam zaterdag in Arnhem een lastige horde met de winst op ESA. Het ging niet vanzelf, maar de punten gingen mee naar Bennekom: 2-4.

En óf het spannend is in de zesde divisie. Bennekom staat bovenaan maar kan zich geen misstappen permitteren in de race naar de titel.

Voor vandaag stonden nog het bezoek aan Arnhem-Zuid en de thuiswedstrijd tegen DZC op de rol. Alleen winst telt aangezien nummer twee OVC slechts op doelsaldo de mindere is van de JO16-1.

De eerste helft in Arnhem was ondanks de mogelijke 'ranglijstspanning' solide. Bennekom nam het initiatief en werd regelmatig gevaarlijk. Onder meer via Hein, die veel mee naar voren trok en na een minuut of tien spelen een hoekschop verdiende. ESA stopte veel energie in de duels en loerde op de tegenstoot. Maar Tim, centraal in de verdediging met Maxim, was alert toen een counter dreigde en blokte de bal.

Diezelfde Tim schoot even later een door Amine verdiende vrije trap net niet hard en hoog genoeg om de doelman te verrassen. Kort daarna was het toch 0-1 na een heerlijke aanval waarbij Jordi David bereikte, die op zijn beurt de inkomende Twan bediende met een hakje. De ‘nummer tien’ van Bennekom zette zijn ploeg vervolgens op voorsprong.

De JO16 bleef ook daarna de betere ploeg, al was het oppassen bij vrije trappen die onder meer Rayan moesten weggeven na verloren duels. Maxim mikte namens Bennekom zo’n vrije bal over het Arnhemse doel. Na een goed half uur verdubbelde de JO16 dan toch de voorsprong toen Amine goed doorging op links en de bal teruglegde. Daar dook opnieuw Twan op en weer was het raak: 0-2.

Een geruststellende voorsprong die toch een mooie basis zou moeten zijn voor de winst, zo leek het. Maar in de tweede helft bleek het al snel niet zo simpel toen ESA ‘uit het niets’ terugkwam. Hein herstelde nog het eerste gevaar maar kort daarna vonden de Arnhemmers toch een gaatje in de Bennekomse verdediging en het was 1-2.

Trainers Alex en Richard grepen in en vervingen Twan en Hein voor Bilal en Jack. De JO16 pakte de draad weer op onder aanvoering van Lars, die een belangrijk duel won en zijn ploeg de goede weg wees. Bilal gaf een paar minuten later de assist op Jordi voor de 1-3.

Opnieuw een geruststellende voorsprong, maar nog altijd was de winst niet veilig. Keeper Teun was maar net op tijd om een opkomende speler van scoren af te houden en bij een counter van ESA werd de bal wild over het doel geschoten. Aan Bennekomse kant was er volop gelegenheid voor de 1-4. Aanval na aanval rolde over het kunstgras, er was alleen een probleem: niemand haalde de trekker over.

Het kwartje leek te kantelen in Arnhems voordeel toen de scheidsrechter bedacht dat hij een strafschop ging uitdelen aan de thuisploeg. Ja, er werd hands gemaakt maar dat was niet meer van belang omdat er daarvoor al sprake was van buitenspel. De arbiter wilde daar niets van weten en legde de bal op de stip: 2-3. Het was niet voor het eerst dit seizoen en je weet dat het kan gebeuren maar het blijft een frustrerend onderdeel van het voetbalspelletje.

En dus werd het tóch weer spannend en moest de JO16 aan de bak om de winst over de streep te trekken. Bernhard en Mounawar en even later Tim kwamen er nog bij voor het laatste kleine half uur, de prima spelende linksback Jurre verhuisde daarmee naar het hart van de verdediging.

Mounawar leek op weg naar nummer vier voor Bennekom maar hij zou buitenspel hebben gestaan. Jack gaf een vrije trap weg op een gevaarlijke plek en de JO16 kreeg ook nog een corner te verwerken, maar het team hield stand. En in de omschakeling was het Jordi die de marge opnieuw naar twee doelpunten vergrootte: 2-4.

Daar had ESA niet meer van terug in de korte speeltijd die nog resteerde. Daarmee is er nog één klus te gaan: komende zaterdag op eigen veld winnen van DZC’68.

JO16-1: Teun; Hein (Jack), Tim, Maxim, Jurre (Bernard); Amine (Tim), Lars, Twan (Bilal);  Rayan, David en Jordi.