JO16-1 viert feest na zwaarbevochten zege in laatste wedstrijd

6721VM
BENNEKOM
tel. 0318-416111

BENNEKOM - Het kostte bloed, zweet en tranen, maar de JO16-1 heeft het grote doel bereikt. De laatste thuiswedstrijd tegen nummer laatst DZC’68 moest het van ver komen. Maar de 6-3 die na afloop het bord stond, is menselijkerwijs gesproken voldoende voor het kampioenschap.

Bennekom speelde deze tiende en laatste wedstrijd in de zesde divisie zonder Lars en Tim, maar er waren ruim voldoende hulptroepen van de JO15-1 om dat te compenseren. DZC heeft pas drie punten gepakt en werd in eigen huis met 0-5 weggetikt door Bennekom. Maar op De Eikelhof presenteerden de Doetinchemmers zich een stuk beter.

De spanning bij Bennekom was ook flink, aangezien alleen de volle buit volstond om op titelkoers te blijven. DZC trok zich terug op eigen helft en wachtte af, de JO16 speelde met het verdedigende centrum Maxim en TIm zo'n beetje op de middenlijn en probeerde met combinatievoetbal in de kleine ruimte een gaatje te vinden.

Dat lukte in het eerste kwartier maar heel weinig. Bilal schoot over na een mooie combinatie en Jurre legde de bal voor het doel waar Mounawar een half been tekort kwam om binnen te tikken. Na een minuut of twintig raakte Twan de paal. En even later ging de bal op de stip na een overtreding op de in de ‘zestien’ vrijgespeelde Jordi. Hij ging zelf achter de bal staan maar schoot de strafschop rakelings langs het vijandige doel.

Dat leek een opsteker voor de gasten, maar Bennekom bleef rustig en kwam alsnog op voorsprong. David lanceerde opnieuw Jordi, die afrondde: 1-0. Jammer was dat Bennekom de tegenstander terug in de wedstrijd hielp. Een makkelijk gegeven hoekschop werd in eigen doel gekopt en zo kon de JO16 weer overnieuw beginnen.

Maar het team bleef rustig en hield onder aanvoering van Amine en Twan de tegenstander onder druk. Hein kreeg alweer de volgende kans: zijn schot werd gestuit door de volwassen keepende doelman van DZC. Maar toch ging Bennekom met een voorsprong rusten toen de aanvallers elkaar vonden en Jordi opnieuw toesloeg uit een pass van David: 2-1.

Je denkt dan: dit geven ze niet meer weg. Maar de eerste aanval van DZC na rust bleek direct goed voor een doelpunt: 2-2. Bennekom ging met Rayan en Jack in het team op zoek naar de winst, maar het ging moeizaam. Kansen waren zeldzaam en de tegenstander leek de wedstrijd te controleren. Tot Twan bij de tweede paal opdook en keurig een voorzet van Rayan binnen kopte: 3-2.

Weer dacht je: dit geven ze niet meer weg. Maar geloof het of niet: binnen een minuut was het wéér raak voor de gasten: 3-3. Bilal hielp het team over deze tegenvaller door korte tijd later van dichtbij de 4-3 binnen te glijden. Trainers Alex en RIchard wisselden Jasper, Bernard en Ruben erin en via laatstgenoemde kreeg de JO16 de tweede penalty van de dag. Dit keer mocht David de trekker overhalen, maar hij wist de doelman niet te passeren.

Het was billenknijpen, want een marge van één doelpunt, dat is een wankele voorsprong. Geen vrije trappen weggeven was de opdracht, maar dat deed de JO16 tóch weer. En Bennekom kwam goed weg toen DZC daaruit de bovenkant van de lat raakte.

De slotfase begon heel vroeg en Bennekom was aan het overleven. Maar de inzet en strijd werden wel beloond. Maxim bediende van achteruit David die zijn tegenstander op snelheid klopte en de bal in de lange hoek langs de doelman schoof: 5-3. En de Bennekomse druk leverde kort daarna ook nog de 6-3 op van Rayan, nadat David een verdediger de bal had afgesnoept.

In de laatste minuten kopte Bernard nog een voorzet weg en verrichte doelman Teun nog en paar goede reddingen. En zo trok de JO16 de winst over de streep. De laatste wedstrijden waren een beproeving, maar wat heerlijk is het dan als je daar samen doorheen komt.

JO16-1: Teun; Hein (Jack), Maxim, Tim, Jurre; Amine (Ruben), Bilal, Twan; Jordi (Bernard), Mounawar (Rayan) en David.