JO16-1 doet wat vooraf onmogelijk leek tegen De Meern

3454NT
DE MEERN
tel. 030-6661923

DE MEERN - Een gelijkspel (2-2) op bezoek bij het sterke De Meern is voor de JO16-1 sowieso een uitstekende prestatie. Als je dan ook nog bedenkt dat het maandag met een puur gelegenheids-elftal is binnengesleept, neemt het respect voor deze strijders alleen maar verder toe. Alle spelers die deze bijzondere wedstrijd op het veld stonden, weten nu dat er veel mogelijk is als je er samen vol voor gaat.

Veel troostelozer kon het niet, maandag aan het einde van de middag. Van de selectie van de JO16-1 waren voor deze elfde wedstrijd in de najaarscompetitie slechts vijf spelers fit en beschikbaar. En dan had het de hele dag ook nog gestormd, bepaald geen ideaal voetbalweer.

Dat we toch met dertien jongens af konden reizen naar Utrecht, was alleen te danken aan acht kanjers van de JO15-1 én de JO16-2 die het aandurfden om hun vrije maandag op te offeren voor een heel onzeker avontuur tegen een sterke tegenstander. Voor uw beeld: de thuiswedstrijd (met een complete selectie) ging afgelopen najaar verloren met 2-7.

Coach Alex toverde ieen zeer behoudend concept uit de hoge hoed, waarbij eigenlijk alleen Jordi met lange ballen van achteruit op avontuur werd gestuurd. Verder beperkte Bennekom zich in de eerste helft vooral tot verdedigen. Dat ging lang vrij probleemloos; de verdediging met het gelegenheidscentrum Lars en Joost (JO16-2) gaf geen krimp, en ook de backs Merijn en Pepijn en de middenvelders probeerden het de tegenstander, toch de nummer drie uit deze vijfde divisie, zo lastig mogelijk te maken.

Doelman Teun groeide onbedreigd uit tot de beste man van de eerste helft aan Bennekomse kant. Hij had het druk maar kwam nooit serieus in de problemen. Alleen na een minuut of 25 moest de JO16-1 het antwoord schuldig blijven toen een voorzet vanaf rechts vrij eenvoudig voor het doel kon worden ingetikt: 1-0.

Toch een achterstand dus, toch bleek die in de tweede helft nog niet onoverkomelijk. De thuisploeg bleef ook na de rust aanvallen, maar er sloop irritatie in het team omdat de score ondanks een paar heel aardige mogelijkheden niet verder opliep.

Dat leidde tot slordigheden en Bennekom strafte dat hard af.  Jordi miste de eerste stevige kans, een actie vanaf links, maar even later was het vanaf rechts wél raak. De ingevallen Jip verstuurde een ragfijne dieptebal en Jordi knalde de bal overtuigend in de verre hoek: 1-1. En Bennekom blééf als elftal strijden, terwijl De Meern de tegenvaller probeerde weg te spelen.

Dat lukte niet, want het was Bennekom dat opnieuw toesloeg. David was iets aanvallender gaan spelen en kwam nu ook aan aanvallen toe. Hij sloop mee naar voren bij een aanval met Jordi en Bilal. De bal kwam voor vanaf links voor het doel, waar David met een bekeken kopbal de doelman kansloos liet: 1-2. Een gezien het tot nu toe niet al te best verlopen seizoen bijna ongelooflijke voorsprong.

Maar ook eerder bleek dat de JO16 met name in de slotfase kwetsbaar is. Het zou niet de eerste keer zijn dat het team zomaar een paar goals in enkele minuten tegen krijgt. Maar dat gebeurde niet. Hoe jammer was het dan eigenlijk dat een vrije trap toch nog van dichtbij werd ingekopt, waardoor de stand weer gelijk werd.

Toch overheerste na de wedstrijd het besef dat dit punt een heel bijzonder punt is. Behaald in een vreemde tijd, met een totaal niet op elkaar ingespeeld team. Een elftal dat liet zien dat je niet per se altijd samen hoeft te voetballen om toch met elkaar een mooi resultaat neer te zetten.

JO16-1: Teun; Merijn, Joost, Lars, Pepijn (Laurens); Bilal, David, Rayan, Daan (Jip); Jordi, Ruben