JO16-1 blijft steken op gelijkspel bij Jonathan

Jonathan JO16-1

2 - 2

Bennekom JO16-1

Competitie

Divisie 5 C

Datum

13 november 2021 12:00

Scheidsrechter

H. de Vries

Accommodatie

Sportpark Achter 't Slot
Hernhuttersingel 1
3703DX
ZEIST
tel. 030-6924583

 

ZEIST - Niet dat de JO16-1 de sterren van de hemel speelde, zaterdag op bezoek bij Jonathan. Desondanks waren er kansen genoeg om meer te scoren dan de twee goals die uiteindelijk na tachtig minuten op het bord stonden. En als de scheidsrechter zelf een glaszuiver doelpunt afkeurt, voelt een gelijkspel eigenlijk meer als een verlies.


Het was de nummer laatst van deze vijfde divisie, Jonathan, tegen de nummer een-na laatst. Voor de JO16-1 een uitgelezen kans om drie punten op te halen en zo de kans groter te maken dat Bennekom ook na de jaarwisseling op dit niveau uitkomt.


De start was geweldig: na acht minuten stond het al 0-2.  Jordi knalde stijlvol raak na een pass door de lucht van David. En hij kopte ook nog eens de tweede voor de JO16 langs de doelman uit een hoekschop van Amine.


Na deze droomstart viel aanvaller Angel uit met een blessure, Mounawar kwam hem vervangen. Het had weinig gescheeld of Bennekom had de marge vergroot naar drie. Maar een schot van David van rechts voor het doel, na een prima actie, was niet hard en geplaatst genoeg.


Keeper Teun redde knap toen Bennekom een vrije trap tegen kreeg na een overtreding van Lars net buiten het strafschopgebied. En zo bleef de 0-2 op het bord en tikte de tijd van de eerste helft weg. De JO16 ging wel hoe langer hoe meer achteruit lopen en de verdediging, met backs Jack en Tim, moest aan de bak. Met name op het middenveld gingen veel ‘50-50’-ballen naar de thuisploeg. Maar het lukte Jonathan niet om het net te vinden. 


Bennekom kwam er juist weer een paar keer gevaarlijk uit. Twan bleek buitenspel te staan bij een mooie aanval en ook een sublieme pass van achteruit van centrale verdediger Maxim op de vrijstaande Mounawar werd afgefloten. En op de valreep scoorde dan toch Jonathan, met een intikker: 1-2. 


Bennekom begon met verse krachten Bilal en Bernard goed aan de tweede helft. En leek op 1-3 te komen na een mooie aanval. Mounawar bediende van links voor het doel David, die met zijn man in de rug draaide en scoorde. De vlag van de grensrechter bleef omlaag, maar de scheidsrechter meende hier buitenspel te hebben gezien. En dus ging het feest niet door. 


Even later leek Bennekom in overtal te komen. Een Jonathan-speler maakte een stevige overtreding op Twan, die even later geblesseerd van het veld moest. Er werd een rode kaart gegeven maar na overleg met de trainer van de thuisploeg werd dat warempel een gele kaart. En dus bleef het elf tegen elf. Opnieuw een psychologisch tikje voor de JO16 en een opsteker voor Jonathan.


De thuisploeg kwam een paar minuten later goed door op rechts en de bal verdween achter Teun: 2-2. Het was niet goed voor de onderlinge sfeer bij Bennekom, waar de irritatie duidelijk toenam. En als we eerlijk zijn was het spel grote delen van de wedstrijd te rommelig om daarmee het verschil te maken.


Desondanks bleven er kansen komen om te scoren. David werkte een prima voorzet van Jordi van dichtbij niet in, maar over het doel. UIt een hoekschop kopte hij even later ook nog maar eens op de lat. De laatste tien minuten was de tank aan beide kanten zover leeggelopen dat het niet meer lukte om echte kansen uit te spelen. En dus bleef het 2-2. Een uitslag waar beide ploegen, met nog vier wedstrijden te gaan, eigenlijk niks mee opschieten. 


Opstelling JO16-1: Teun; Jack (Jasper), Lars, Maxime, Tim (Bernard); Amine, Twan, Rayan (Bilal), Angel (Mounawar), David, Jordi.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!