JO15-1 bekert verder na verdiende winst op ESA

6721 VM
Bennekom
tel. 0318-416111

BENNNEKOM - Dankzij goed teamspel en vooral een sterke tweede helft ktijgt het avontuur van de JO15-1 in de beker een vervolg. De tegenstander van deze zaterdag, ESA uit Arnhem, werd uiteindelijk verdiend verslagen: 3-2.

Winnen was de enige optie voor de JO15-1. Alleen drie punten konden ervoor zorgen dat Bennekom als eerste zou eindigen in de bekerpoule, dus boven de Arnhemse ploeg.

Het begin was weinig hoopgevend. Na een fel begin van beide kanten en een eerste speldenprik van de JO15-1 was het aan de andere kant raak. De bal leek een prooi voor centrale verdedigers Aron en Lars. Maar er ging iets mis waardoor een Arnhemse aanvaller de bal in de voeten kreeg en raak prikte: 0-1.

De wedstrijd ging ook na dat doelpunt gelijk op. Pepijn speelde sterk als back tegen zijn snelle tegenstander. En Corne kwam een paar keer dreigend door, maar Bennekom sloeg niet toe. Tot David na een kleine tien minuten spelen stijlvol uithaalde van net buiten de 'zestien'. De doelman stond aan de grond genageld en zag de bal links in het doel verdwijnen: 1-1.

ESA antwoordde vrij snel met een aanval die er  vrij ongevaarlijk uit zag. Maar de bal eindigde wel op de bovenkant van de lat. In het vervolg van de eerste helft golfde het spel op en neer. Maxim en Corne voetbalden zich goed naar voren na een hoekschop voor ESA waarbij Corne de bal eerst uitverdedigde. Pepijn en Hein werkten aan de andere kant even later goed samen. En zo legde de JO15-1 een goede basis voor de tweede helft. Want daarin maakte het team het verschil, zo bleek.

Eigenlijk had Bennekom vanaf het begin van de tweede 35 minuten een overwicht. De wissel van Tim voor de moegestreden Corne pakte goed uit. Tim vond makkelijk de vrije man en hielp zo Bennekom steeds weer richting het vijandelijke doel. Niels kwam in het veld als rechtshalf voor Hein. Het blok achterin met de onvermoeibare Bernard op de back en Twan als controleur had het spel keurig onder controle. Bennekom pakte ook af en toe rust op momenten dat het kon. Keeper Teun hoefde nauwelijks serieus in te grijpen.

De kansen kwamen maar aanvankelijk zat er niet genoeg gif in de aanvallende acties. Tot Bennekom een vrije trap kreeg rond de middelijn en Lars en David de complete Arnhemse verdediging verrasten: 2-1. Bennekom voerde de druk verder op en Twan zag een schot naast het doel verdwijnen.

Een mooie aanval waarbij David vrij voor de keeper werd gezet, leek het duel te beslissen. Maar de lob stierf in schoonheid: op de lat. Maxim zorgde kort daarna wel voor een geruststellende voorsprong door zijn mannetje opzij te zetten en koel te blijven voor het doel: 3-1. Weer was Lars de aangever.

ESA kwam nog wel terug toen een aanvaller een vrije trap vrij mocht inkoppen: 3-2. Maar verder liet de JO15 het niet komen. Sterker, het had 4-2 moeten zijn maar Adam had na een perfect uitgevoerde counter niet meer de kracht om de bal secuur genoeg te richten.

Maar het bleef 3-2. De eerste opdracht van dit hopelijk mooie seizoen is goed uitgevoerd. Nu de competitie, met zaterdag de eerste wedstrijd uit bij FC Amsterdam.