Toename energierekening - VV Bennekom

Toename energierekening

Toename energierekening

26 september 2022 16:15


De laatste tijd verschijnen in de media met regelmaat berichten over de gevolgen van de extreme toename van de energielasten voor verenigingen. Helaas vormt VV Bennekom geen uitzondering op deze regel, ook bij ons zal een verhoging van de energietarieven een enorme impact hebben op de begroting. Het is zaak om daar tijdig op te acteren.

In januari 2023 loopt ons huidige energiecontract af. Vanaf dat moment worden we naar alle waarschijnlijkheid geconfronteerd met een energierekening die zonder extra maatregelen zo maar kan oplopen tot 100-120 duizend euro per jaar. Dat is een factor 2-3 hoger dan wat we op dit moment kwijt zijn. Een dergelijke verhoging zal een enorme impact hebben op de financiën van de vereniging.

Om die reden zijn we een verkenning gestart naar mogelijke maatregelen om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Dit najaar zullen we een ALV organiseren om mogelijke oplossingsrichtingen met de leden te bespreken. 

Vooruitlopend hierop roepen we alle leden van de vereniging nu al op tot energiebewust gebruik van de accommodatie. Denk hierbij aan: Tijdig de lampen uitdoen, niet langer douchen dan nodig, kleedkamerdeuren sluiten na gebruik, etc. Op deze manier kunnen we nu al belangrijke stappen zetten, waardoor de financiële klap straks in januari minder hard aan zal komen.

Mensen die willen meedenken over dit probleem zijn uiteraard van harte welkom. We waarderen het zeer als je in dat geval contact wilt opnemen met een van de bestuursleden of iemand van accommodatiezaken.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!