Bennekom met gelijkspel terug uit Dordrecht

24 september 2022 18:00

Tegen Oranje Wit uit Dordrecht scoorde Bennekom drie keer in het openingsduel van de competitie in de 1e klasse D. Toch was dat niet genoeg om de drie punten mee terug naar huis te nemen.
Oranje Wit scoorde namelijk net zo vaak en stond zelfs binnen één minuut al op 1-0 (Koneman) toen de niet scherp genoeg startende bezoekers een strafschop veroorzaakten.

Bennekom herpakte zich echter goed wat al in de 7e minuut de gelijkmaker opleverde (Jeffrey Rutgers) en was daarna de sterkere ploeg. Toch was het Oranje Wit dat voor rust de 2-1  scoorde na een wereld actie van Ozbilek op de achterlijn (‘28).

Na rust drong Bennekom opnieuw aan en pakte nu de leiding door doelpunten van Kai Huisman (‘55) en Jeffrey Rutgers (‘58: een beauty).
De Rood Witten leken de wedstrijd daarmee over de streep te trekken maar in de 78e minuut kwam de thuisploeg via van der Kooy toch nog langszij na een fraaie combinatie en een geplaatst schot.

Noah Roethof en Maurice Kuppers kwamen in de slotfase nog in het veld voor Joel Beukhof en Roy de Graaf.

Volgende week wacht de 1e thuiswedstrijd als Scherpenzeel, een van de favorieten voor de titel, op de Eikelhof zal worden ontvangen.