Theo Kolmeijer eenzaam en alleen overleden

17 mei 2022 12:00

Guus van Holland

Maandagmorgen 16 mei werd mij bekend dat mijn oude vriend, oud-lid en oud-eerste-elftalspeler van VV Bennekom Theo Kolmeijer de woensdag daarvoor was overleden. Waarschijnlijk is hij 72 jaar geworden. Deze maandag was zijn crematie.

Theo lag vorig jaar vier maanden in het ziekenhuis met ernstige corona en vertoefde daarna nog drie maanden wegens corona in een verzorgingstehuis. Zo werd mij verteld door een oud-collega van Theo. en later werd bevestigd door anderen.

Zij vertelde dat mogelijk een 'griepje' de verzwakte man fataal is geworden. Hij is (rustig) in zijn slaap overleden, eenzaam en alleen. Gevonden door een 'vriendin'.

Anderhalf jaar geleden belde ik hem op na een speurtocht via een journalist van het AD die hem had geïnterviewd. Theo was alleen, liet hij weten. Geen huwelijk meer, eigenlijk geen contact meer met familie (alleen zijn dochter Manuela en haar gezin), ex-vrouwen en kleinkinderen; alleen nog tuintjes onderhouden, waarvoor hij gediplomeerd was. Hij had er genoeg van. Zo stond in het (door familie bestreden) verhaal in de krant. Hij was geschrokken van de hardheid van het bestaan, liet hij optekenen.

Theo (hij zei elke dag te bidden) vond het leuk dat ik hem belde. 'Guusje', riep hij als vanouds door de telefoon op z'n Zeeuws, want hij kwam uit Aardenburg, Zeeuws-Vlaanderen. De G sprak hij nog steeds uit als een H. Gevolgd door de bekende daverende lach. Vroeger riep hij als centrale verdediger mij vaak terug als ik te veel wilde aanvallen: 'Huusje kom terohg', schreeuwde hij dan.

We gingen met andere spelers uit die tijd elk jaar naar Carnaval in Teteringen (nabij Breda), waar hij vroeger had gewoond. Theo was een heerlijke gastheer

Op zijn besloten begrafenis waren gelukkig zijn vele broers en zussen, met wie hij nooit meer contact zei te hebben, aanwezig. En een paar oud-collega's. Een 'vriendin' en zijn dochter hebben alles voor de uitvaart geregeld. Er was geen rouwkaart verstuurd. De afhandelende administratie is in handen van familie.