Albert van Velsen sr. overleden

1 mei 2022 13:00


In de nacht van donderdag op vrijdag 29 april is oud lid en over een lange periode zeer gewaardeerd vrijwilliger Albert van Velsen sr. overleden.

Albert en zijn vrouw Wil waren, wonend aan de Alexanderweg vanaf begin jaren ’70 nauw betrokkken bij de Voetbalvereniging Bennekom.
Al ruim voordat zijn zoon Albert jr. aan zijn roemruchte voetbalcarriere, niet alleen bij Bennekom 1, maar ook en vooral bij het Tielse TEC begon.
Naast Albert jr. was daar ook oudste dochter Joke en zoon Huib.

Alberts’ belangeloze vrijwilligerschap tekende de bereidwilligheid van de familie van Velsen waarbij Albert op zondag ook nog de koster van dienst was bij de Ichtuskerk aan de Korenlaan.

Vanaf het begin (1974) was Albert ook betrokken als leider bij het Tulpkamp, dat bijna 50 jaar terug begon als Paaskamp; eerst in Harskamp en daarna via de Goudsberg in Lunteren naar Hoenderloo met daar heel lang als vaste stek het Krimdal. Albert bemande daar met name het snoepwinkeltje en als jongetje met een dubbeltje of kwartje op zak kon je je geen aardiger en veiliger iemand voorstellen dan “meneer van Velzen”, die je vriendelijk toe knipoogde. Iets wat heel belangrijk was als je een week zonder moeder en vader ver van huis was.

Natuurlijk werd Albert ook jeugdleider en werden hij en zijn vrouw Wil legendarisch door tientallen jaren de gevonden voorwerpen op het park mee naar huis te nemen en ze daar heel zorgvuldig te bewaren totdat er iemand zich meldde, daar aan de Alexanderweg en er werd gekeken of het verloren geraakte misschien wel gered was door de familie van Velsen.

Gevonden voorwerpen; bepaald geen erebaantje maar heel heel lang werd dat uiterst waardevolle werk gedaan door Albert van Velsen.

Albert overleed in verzorgingstehuis Ruma Kita in Wageningen.

Dankjewel Albert voor al dat onverplichte, dat aardige, dat rustige. En voor Wil, kinderen en kleinkinderen alle sterkte.
279089712_2597906320343398_3867686881369114098_n.jpeg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!